Mindenképp BMW-t

2013.04.26. 15:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Kocsi vásárlás előtt állok és mindenképpen Bmw-t szeretnék venni használtan kb. 5 millió ft értékben. Két kiszemeltem van egy 2007-2008 évjárat közötti 325i coupe Bmw, vagy 2004-2005 Bmw 645i. Eszem azt mondja maradjak a 3-asnál a szívem a 645-re szavaz, de csak van 3-4 év korkülönbség a két kocsi között. Igazából éves szinten nem igen mennék 15000 km-nél többet vele. Mennyivel szervizigényesebb, költségesebb a fenntartása a tankoláson kívül egy 645i-nek mint egy 325i cupenak? Mire ügyeljek a vásárlásnál? Szóba jöhet esetleg még egy 330d cupe is, de a dieseltől félek egy kicsit.

A választ előre is köszönöm!

Tisztelettel: György

Kedves György!

A hármas kupé nekem is nagy kedvencem, mindegy melyikről beszélünk, mind nagyon szép. Ha a sportkocsi élményt is keresed, vegyél hármast, sokkal ügyesebb, mint a hatos. Mennyivel költségesebb? Nyilvánvalóan magasabbak lesznek az alkatrész árak, a fogyasztása körülbelül négy literrel vagy még többel lesz magasabb. Én nem félek a dízeltől, de egy három literes dízel esetében a fogyasztás különbség nem akkora a benzines és dízel között, ami ekkora futásteljesítménynél indokolná a dízel vételét. A másik dolog pedig, hogy egy a dízel kerregése nem összehasonlítható egy benzines sorhatos éneklésével. Én hármast vennék.

Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.