Multiplát vennék. Perverz vagyok?

2013.06.16. 14:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.


Kedves Nepperűző!

Néhány hónap múlva negyedszer is meglátogatja családomat a gólya. Az eddig teljes megelégedéssel használt Peugeot Partner Tepee már nem lesz elég. Bonyolítja a helyzetet, hogy közben lesz egy költözés is, ami után már nem lesz elég egy autó.

Tehát kettő olyan autóra lesz szükségünk, amibe 2 felnőtt és 4 gyerek (gyerekülésekkel) befér, és legalább az egyikben ezek után még csomagtérre is szükség van (babakocsi, utazóágy, stb). Nagy rajongója vagyok a tolóajtónak, de nem ragaszkodom hozzá. Az egész projektre (átírással, vétel utáni szervizzel együtt) kb. 3 millió HUF áll rendelkezésre.

Első ötletem 2 db Multipla 1,9 JTD (perverz vagyok, nekem mindig is tetszett az első verzió), de örülnék néhány javaslatnak, mert nem szeretnék megragadni egy típusnál. Egyébként nem ragaszkodom a dízelhez, sem a két egyforma típushoz. Inkább a megbízhatóság és a gazdaságos szervizelés a lényeg, a fogyasztás nem lényegtelen, de nem alapvető szempont. Évi max. 10-15 ezer km-t futnának.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:
Ferenc

Kedves Ferenc!

A két Multipla kijönne hárommillióból, de szerintem jobban járnátok, ha vennétek egy Multiplát, ha már tetszik, vagy egy 6-7 személyes csapatszállítót, valamint egy kisebb autót. A nagy kocsi jó lenne, ha együtt mozog a család, a kicsi pedig jó lenne neked munkába járni, vagy ha nem megy mindenki együtt. A Multiplán kívül jó lehet egy Mazda MPV, Toyota Avensis Verso, Toyota Previa vagy a Galaxy/Alhambra/Sharan trióból valamelyik. Kis autónak a legjobb lenne egy Honda Jazz, meglepően tágas a méretéhez képest, és jól variálható a belső tér, de jó lehet még a Toyota Yaris, Skoda Fabia vagy egy Ford Fiesta is.

   1999-2001 Fiat Multipla 02
Üdv:
- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.