Futárkodás 5 liter alatt

2013.06.29. 08:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autót keresnék 99% városi (Budapesti) autózásra. Szeretett Octaviamat sajnos fel kell adnom. Túl nagy általában egyedül autózom, legfeljebb 3 személlyel. Fogyasztását nem tudom finanszírozni.

Szempontok kis fogyasztás, olcsó fentarthatóság, megbízhatóság (munkaeszköz lenne), 500.000 ft max a keretem. 6 évig futárkodtam egy suzuki swift 1.0 val megbizhatósága fentartási költsége példás de sajnos ott tartunk hogy a városi 6 literes fogyasztása is sok. Ha lehet valami olyat keresnék ami 5 l alatt eszik. Diesel vagy benzines autó? Munkanapokon (futárkodás heti 4 nap) 150 km/ nap. Sok indítás, futómű komoly igenybevételnek van kitéve. Van valami ötlete?

Válaszát elóre is köszönöm, Bálint

Kedves Bálint!

Egy kis dízelt javasolnék. A Peugeot 106/Citroen Saxo 1.5-ös dízele szinte szétüthetetlen, óvatos használat mellett négy liter alatt is tud fogyasztani, és nem elromlós fajta. Ender Gábor kollégánk is vett egyet. Hasonlóan gazdaságos a B Corsa szintén 1.5-ös Isuzu dízele is. A karosszéria rozsdásodására kell figyelni, a motoroknak sok baja nem szokott lenni.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.