Strapabíró egyerűt kettős célra

2013.07.27. 15:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Kettős célra keresek autót 850.000- 1.000.000 HUF között.

Első cél: szó szerinti mindenapi munkábajárás, amely napi 100km autózást jelen, igy az elsődleges cél a MEGBÍZHATÓSÁG. Télen-nyáron, mindenkor indulnia/mennie/megállnia kell!

Másodlagos cél: nagytestű (40 kg) kutya utaztatása, hosszú távon is, kerékpár szállítással egybekötve. Ritkán a betonutat is el kell hagyjam, így valamilyen magasabb építésű járműben gondolkozom, aminek az alja nem akad el mindjárt a legkisebb buckán is.

Jelenleg egy 1999-es Daewoo Nubira kombi tulajdonosa vagyok, és nemhogy típus, de mindenképpen évjáratot is szeretnék ugrani, minimum 2-3 évet! Klíma és elektromos ablak szeretném ha kerülne bele, és benzines autóban gondolkodom, amivel a hosszútávú autózás sem kínszenvedés (130 km/h-t tartani lehet kényelmesen ).

A Partner-Berlingo-Zafira-Combo vonalban gondolkozom, de a megbízhatóságukat kérdőjelezem.

Egyátalán létezik olyan jármű ebben az árkategóriában, ami többé-kevésbé megfelel a leírtaknak?

Természetesen, minden egyéb javaslatot is szívesen veszek.

Válaszát köszönöm.
Udv: Atya

Kedves Atya!

Ezt az év ugrást sosem értettem, mi van akkor, ha a kocsi fiatalabb két-három évvel? Nem attól fog kevésbé elromlani, hogy az autó fiatalabb, hanem attól, hogy mennyire karbantartott, és senki nem lesz attól több, menőbb, ha fiatalabb az autója. Ha valaki ez alapján ítél meg bennünket. az csak egy egy jelzés felénk, hogy az illetővel csak fenntartásokkal kell foglalkozni. A Citroen Berlingo/Peugeot Partner jó választás lehet egy nagytestű kutya mellé, mert kevésbé tudja lelakni az autó belsejét, annak puritánsága okán. A benzinesek mellett nyugodtan el lehet gondolkodni a dízelen is. Ezekben van egy két literes HDI motor, ami elég jó, megbízható erőforrás, és az autópályán sem vérzik be a szeme. A Combo is megfelelő lehet, ebből is jó szívvel ajánlható az 1.7-es Isuzu motoros változat is. Az 1.4-es motorváltozatot vétel előtt érdemes lenne kipróbálni autópálya körülmények között is, mert ilyenben még nem ültem, nem tudom megmondani, hogy mozgatja a nagy szekrényt a kis motor. A Zafira személyautós belseje a legérzékenyebb egy kutyához a három közül. Én inkább a teherautó ősöktől származóakat venném egy kutya mellé.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.