Mire figyeljek, ha elveszett a törzskönyv?

2013.08.10. 08:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Az lenne a kérdésem, hogy mire kellene figyeljek egy autó vásárlásakor ha a következő a helyzet: Az autó ideiglenesen ki van vonva a forgalomból (mert nem használták, meg lejárt a műszaki), illetve a törzskönyv elveszett. Erről hivatalos papír is van, illetve rendőrséggel is köröztették. Ha én ezt megveszem és átiratom a nevemre, akkor el fogja fogadni az okmányiroda ezt a papírt, és fogok kapni helyette "új" törzskönyvet?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv,
László

Kedves László!

A törzskönyv körözése megjelenik a Magyar Közlönyben, és a megjelenés utáni 16. napon lehet átíratni az autót. Ez egyébként látszik az okmányiroda rendszerében is. Az autót le kell vizsgáztatni, biztosítást kell rá kötni, utána tudja visszahelyezni a forgalomba, és átíratni. Átíratás után, postai úton fogja a saját törzskönyvét megkapni.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.