Lecserélném az Astrámat

2013.08.20. 14:13

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

1998. áprilisi F Astrámat (klíma, központi zár, első elektromos ablak, fűthető elektromos tükör, két légzsák, ködlámpa) 160 ezer kilométerrel lecserélném egy H Astrára, bevallott 200.000 + kilométerrel. Esetleg az easytronic váltóval valamilyen probléma lehet? Vélemény - javaslat?

Köszönettel: MASA

Kedves Masa!

Nemrég volt szerencsém egy ilyen easytronic váltós H Astrához, nekem tetszett. Tudni kell róla, hogy ez is egy rendes fogaskerekes váltó, de kevésbé "bólogatós", és érzésre közelebb áll a valódi automatákhoz, mint sok hasonló jellegű robotváltó. Utánaérdeklődtem váltósoknál, hogy mit tudnak róla, de elég kevés van belőlük, így tapasztalat sincs annyi, mint a normál automata váltókkal. Persze, mint minden, ez is elromolhat. Ha gond van velük, akkor inkább csak a nyomásszabályzó szelepek szoktak tönkremenni, ezek cseréje még nem apasztja le a pénztárcánkat, esetleg a vezérlő elektronika, de azt mondták alapvetően nem rossz váltó, megvehető.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.