Dízelt vagy benzinest a városba?

2013.08.25. 14:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tiszteletem!

Feleségemnek vennénk egy használt kis autót, 2004-2006 évjárat közöttit (Peugeot 206 /1.1 v. 1.4, v. 1.4 HDI/; Volkswagen Polo /1.4 v. 1.4 PDTDI/, esetleg Citroen C3 1.4. A kérdésem annyi lenne, hogy 90%-ban városi használatra egyáltalán érdemes-e a diesel (évi 8-10 ezer km), vagy maradjunk csak a benzines kínálatnál? Árban alig van eltérés közöttük.

Az előbb felsoroltakon kívül képbe jött egy 2003-as Mercedes-Benz A160 CDI. 160 ezer km-rel. Amennyiben érdemes a dieselt is nézegetni, a Mercit ajánlaná? Vagy inkább akkor PDTDI vagy HDI?

Kedves Kérdező!

Évi 8-10 ezer kilométerhez nem vennék dízelt. Ha mindez főként városi kilométer, akkor meg pláne nem. Nem tudom mekkora városban laknak, de télen lehet, hogy be sem melegedne a motor, mire már meg is állt. Folyamatosan hideg lenne a motor, az olaj sem melegedne föl, nem lenne jó a kenése, ennél jobban csak egy falábú tulajdonos nyírja ki a dízelt. Maradjanak a benzinesnél, abból nagy baj nem lehet.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.