Jó megjelenésű autót keresek

2013.09.21. 08:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző, Tisztelt Becsületesnepper!

13 éve a családban lévő 5 ajtós, 1.4-es klímátlan G Astránkat szeretnénk kényelmesebb, szebb, jobb, klímásabb autóra cserélni. Méretben mindenképpen legalább ekkorát, vagy kicsit nagyobbat keresnénk, mert ha utazunk, általában sok cuccal tesszük (1-2 kisgyerek cucca, horgászfelszerelés, stb.),de nem hodályt szeretnénk. Évi 15-18 ezer kilométert megyünk, vegyesen. Az autóra szánt összeg kb. 2-2,3m Ft átírással, szervizzel 3 típus szerepel a listánkon: Honda Civic 1.4 (2006-2008-as évjárat), Mercedes A150 (2006-2008), VW Golf Plus 1.9TDI.

Nem árt, ha az autónak jó a megjelenése, mert reprezentálni is kell, de nem szeretnék irreálisan sokat költeni rá. A karbantartáson nem spórolnék, de olyan autót szeretnék, amin minden működik és nem hagy az út szélén. Mennyivel kerül többe egy Mercedes fenntartása, mint egy Hondáé? Mennyire problémás az angliában gyártott UFO Civic? Meghozza-e az esetleges javítás árát a PDTDI a kedvezőbb fogyasztással (és a Civichez képest kedvezőbb vételárral)(1.6-os benzines Golfot semmiképp nem szeretnék)?

Esetleg milyen egyéb típus jöhet még szóba? Tanácsát előre is köszönöm!

Gábor

Kedves Gábor!

A Civic nagyon megbízható autó, de próbálja ki. Én még csak a dízelt és az 1.8-ast próbáltam, az 1.4-eshez nem volt szerencsém. Az 1.8-asnak elég feszes a futóműve, érdemes kipróbálni, hogy Önnek nem túl feszes-e. Az 1.9-es PDTDI, szintén nagyon megbízható technika, néha tönkremegy egy légtömegmérő, de jellemzően nincs nagy bajuk. Az A150-el nincs tapasztalatom, de láttam egy ismerősöm A osztályosának, az ajtajának az alját. Na, ott rendesen meglepődtem, a sérülésmentes 2006-os autónak rozsdás volt az ajtó alsó éle, nem kicsit, harminc centi hosszan. Neki egy A170-ese volt, és egyáltalán nem volt semmi probléma az autóval. Nem hiszem, hogy baj lenne velük, de ezek után a rozsdára figyelnék.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.