2013.10.22. 12:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt nepperűző!

Kis pénzből vásárolható és fenntartható válságautóként mit érdemes ön szerint venni: Keveset futott dacia logant vagy nagyon sokat futott „csótány” corollát? nyilván a corolla jobb autó de árnyalja e a képet, hogy fél millió körül 50-70 ezer km-t futottakat lehet kapni míg corollából 300.000 km az átlagos futásteljesítmény ennyiért. Ez a belső és csomagtartó méret a minimum és fontos az olcsó fenntarthatóság ezért loganból 1.4 benzines, corollából 1.4 vagy 1.6 benzines példányt vennénk. A félmilliós vételáron felül még 150.000 ft-ot fordítanánk átírásra és átvizsgálásra, kisebb javításokra. Ha van ötlete ebben az árban ami jobb és hasonlóan olcsó fenntartású és ekkora méretű legalább akkor azt is szívesen venném!

Köszönettel
László

Kedves László!

Mindkettő olcsón fenntartható autó, egészen addig a pillanatig, amíg össze nem törik. Akkor a Toyotához előbb, és nagyobb választékban fog bontott és utángyártott alkatrészeket kapni, mint a Loganhoz. Az én véleményem szerint egy Corolla műszakilag igényesebb munka, mint a Dacia. A Dacia mellett szól, hogy lényegesen fiatalabb, és valószínűleg kevesebbet futott példányokat találhatunk belőle, bár az 50-70 ezres futásteljesítményeket fenntartásokkal kezelném. Nem lehetetlen, de nem biztos, hogy az óra állása és a valóság ugyanaz. Szépnek egyiket sem mondanám, így csak az esztétikum alapján nehéz lenne dönteni. Én a Corollát venném, az biztos, de alaposan meg kell nézni a karosszériát, mert itt már előfordulhat rozsdásodás. Műszakilag szinte elpusztíthatatlan. Ennyi pénzért már lehet venni például jó állású 306-os Peugeot kombikat, ki is néznek valahogy, és strapabíró autók, a hátsó futóműre kell odafigyelni.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.