Hárommillióig erős kényelmeset

2013.12.04. 10:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt. Az alábbi paraméterek fontosak nekem:
1. Kényelem - értve ez alatt a csendet akár az autópályán 140-es tempónál, valamint nyilván az ülések kényelmét is
2. Megbízhatóság

Ezen kívül fontos még hogy gazdaságosan lehessen üzemeltetni.
Évente olyan 20,000 km-t megyek 50% országút 40% autópálya és 10% (vagy még kevesebb) város. Különösen erős autóra sincsen szükségem főúton 100-105-ös tempó autópályán 140.
A márka teljesen mindegy, nem vagyok elkötelezve egyik iránt sem. Egyetlen egy dolog fontos számomra, hogy a lényeges műszerek ne középen legyenek, hanem a szokásos módon a kormánykerék előtt (pl. Scénic-féle belsőtér kilőve).
A rendelkezésre álló keret 3 millió forint.
Méretben megfelelne mondjuk a Golf/Mégane kombitól (azért írom ezeket, mert ezekben már ültem) felfelé bármi.

Volvo, Mercedes, Passat? Vagy ha már kényelem akkor valami francia?

Válaszát előre is köszönöm.
 
 

Kedves Kérdező!

A kényelem relatív fogalom, mindenkinek más ülésben esik jól ülni, mindenki mást keres az autókban. Ki kell próbálni egy pár autót, ücsörögni bennük, melyiknek milyen a hangulata, melyik érinti meg. A Volvo és a Passat is kényelmes, de mindegyik egy másik filozófia szerint épült, mindegyiknek más a hangulata. Eszembe jutott közben a Citroen C5 2008-tól gyártott változata, ez mindenki szerint sokkal jobb minőségű autó, mint az elődje. Mindenesetre ennél a modellnél nagyon összeszedték magukat a franciák, és tényleg jó autót csináltak, tele mindenféle kényelmi extrával. A belső kárpitozáson sok múlik, nekem jobban esik egy jó plüss ülésben ülni, mint egy bőrben, más meg imádja a bőrt. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy önnek mi a kényelmes, próbálgatni kell, más megoldás nincs.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.