Citroen C5 helyett olcsóbb kombit

2014.01.05. 10:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Űző!

Citroen C5-ösömtől vennék búcsút pár drága év után és helyette szeretnék egy kisebb kategóriás kombit. 2009-es, esetleg 2010-es autók jöhetnének számításba. Ezek dízelek lennének és kombik. Amikben gondolkodok a címben szereplő 1.6-os Focus, hasonló Golf vagy Peugeot, ill az 1.5-ös Megane. Évi 25000 km körül megyek hegyen-völgyön-városon át.
Ön melyiket javasolja?

Előre is köszönöm a válaszát!

Vesztes.

Kedves Vesztes!

A Ford Focusban és a Peugeot-ban ugyanaz az 1.6-os francia dízel van, teljesen jó autó, keveset fogyaszt, jól megy, nem tartozik a problémás darabok közé. Pont közelmúltban használtam egy Peugeot 307 1.6HDI-t, nagyon jó volt, tette a dolgát. A Golfból az 1.6-os dízelhez nem volt még szerencsém, arról nem tudok mit mondani, a nagyobbak közül az 1.9-es jobb, mint a kétliteres. A Renault Megane 1.5 dci befecskendező rendszere nem a legstabilabb a mai piacon. A Ford, Peugeot, VW Golf is jó, de én egy Kia Ceedet vagy egy Hyundai i30-at vennék, nincs benne kettőstömegű lendkerék, és nem romlik el.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.