Új Swift sok kilométerrel

2014.02.09. 08:57

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Jelenleg egy régi suzuki swiftet hajtok, de a közeljövőben le szeretném cserélni egy új swiftre. Sajnos a keretem miatt csak a 2005-ös példányok jöhetnek szóba, ezekből az 1.3 benzinest néztem ki. Feltűnt, hogy az autókereskedésekben 80-120 ezer km-t futtott példányok vannak, míg a magánszemélyeknél nem ritka a 200-250 ezret futott példány. Nem vagyok naív, sejtem hogy az előbbiek vissza vannak tekerve. Kérdésem az, hogy mennyire megbízhatóak ezek a 200-250 ezret futott autók? Tudom hogy láncosak, de azt nem hogy mikor illik cserélni a vezérlést. Mennyivel kerülne többe fenntartani mint a régi swiftet? (Évi 10 ezer km)

Tisztelettel
Gergő

Kedves Gergő!

Az új Swift egy jó kis autó, de van egy visszatérő problémája, miszerint a váltójában egy csapágy elég nagy eséllyel tönkre megy. Ezt nyugodtan tekinthetjük típus hibának, habár a gyárnak erről nyilván más a véleménye. Zách Dani kollégánk írt erről egy jó cikket, olvasgassa vásárlás előtt. A vezérlés cseréjéről szeretne információt, hívjon föl a márkaszervizt vagy egy autószervizt. Egy esetleges váltófelújítással többe kerülhet a fenntartása, mint a réginek. Vásárlás előtt kérdezze meg az eladót, hogy a kiszemelt példánynak volt-e gondja a váltóval.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.