2014.02.17. 15:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlásra szántam el magam, és tanácsot szeretnék kérni. Napi kb 100 km-t használnám, így dízelben gondolkozok. Több típust is néztem, elsőnek a Ford Mondeo TDCI, 2003-ban volt egy facelift, ez a motort is érintette? Mire kell ezeknél figyelni, mik a gyenge pontok? Automata váltóval merjek belevágni, vagy maradjak a manuálisnál?
Második a Peugeot 406 HDI.
A BMW-ket is nézegettem, de nem igazán tudok dönteni.
Lényeg, hogy sedan legyen, legalább 4 ajtós, lehetőleg 2000 utáni gyártmány, valamint 1 Millió Ft van rászánva. Ezek közül melyiket ajánlja, vagy ezek mellett tud-e még hasonló kategóriájú járművet?

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor!

A szűk baráti körben fut három Mondeo, mindenféle probléma nélkül, de a típus híres a befecskendező rendszer problémáiról. Szánja rá az időt, és lapozza át a Népítéleteket. Amikor megy, akkor nagyon jó tud lenni, de ha elromlik egy 3-400 ezer forintos javítás is lehet belőle, ha nincs szerencséje. Mondeóból, automata váltós még nem volt a kezem alatt, de nyilván az is elromolhat. Ha manuális váltósat vesz, akkor meg a kettőstömegű lendkereket kell cserélni. Ebből inkább 1.8-as benzinest vennék.
A Peugeot 406 egy nagyon kiforrott típus, a facelift utániak elég jól is néznek ki. A HDI motorok nagyon megbízhatóak, sokkal stabilabb a befecskendező rendszerük. Én Peugeot-t vennék, ha dízel kellene. Esetleg Passat 1.9 TDI, Octavia 1.9 TDI.

Üdvözlettel:

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.