Laguna helyett valami izgalmasat

2014.02.18. 16:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Jelenleg hajtott 2001-es, 290e-t futott 1.8 Lagunámból szeretnék átülni egy sportosabb, izgalmasabb "élményautóba". 26 éves vagyok, család még nincs kilátásban. Évente nem mennék sokat, max 10.000 km-t, azt is rövidebb, 4-5 km-es távokon (Munkahely, barátnő, stb.)

Kiszemeltem pedig az Alfa 147-es, a keret pedig úgy 900e-1m Forint. Ennyiért főleg 1.6-os, 120LE-s benzines modellek vannak, de gondolom a rövid távok miatt az 1.9JTD-k nem javallottak. Tisztában vagyok, hogy melyek a modell költséges típushibái (elszakadó vezérműszíj, vezérlésmódosító, érzékeny futómű, 8db gyertya, és persze az elektronikai hibák), mégis érdekelne, mennyire tartja ésszerűnek a cserét. Tudom, Alfát az ember érzelmi alapon vesz, de a Lagunámra is vigyázok, tisztán és rendben tartom, rendesen szervizeltetem, de főleg a magas futás és az utóbbi idők váratlan költségei miatt gondolkozom a váltáson. Esetleg tud-e mást javasolni az említett feltételek mellett? Gondolkoztam még az E46-os BMW-n is, de mivel azok igen kedvelt használt autók, bizonyára rengeteg a tekert órás, ismeretlen eredetű példány, ráadásul szinte már-már népautó a fiatalok körében, szemben az Alfákkal.

Kedves Kérdező!

Ha tisztában van az Alfa esetleges gyengeségeivel, és ennek ellenére kívánja, akkor hajrá, vegyen egyet. Lesz egy szép ajtója, és évekkel később legalább nem fogja bánni, hogy akkor nem vett egyet. Ha talál egy karbantartott darabot és továbbra is gondját viseli, akkor nem feltétlenül lesz az alfázás rémálom. Nem olyan rossz, mint a híre. Az E46-os BMW egy jó autó, elől a motor, hátul kapar, de ennyiért nem a legjobbakat lehet megvenni, bár nincs kizárva, hogy talál egyet. A BMW-nél már figyelni kell a rozsdára a kerék íveken, ott szokott először megjelenni. E 36-ból ennyi pénzért már jókat lehet venni, meggondolnám azt is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.