BMW-zzek vagy adjam lejjebb?

2014.03.15. 09:43

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Nyáron szeretnék autót vásárolni és jelen pillanatban több alternatíva is szóba jön.

A keret kb 1,2 millió + szerviz. Fiatal vagyok, fontos a vezetési élmény, de gondolkozom előre is, esetleges családi létszám bővülése esetére is. Most érkeztem el oda, hogy megcsapott a BMW szele, és szemezgetem egy 320, as illetve 525-ös kombival. Kicsit tartok tőlük, mert mégiscsak prémium márka, alkatrész javítás egyebek. Olvasgattam a hibákról is, de az ijesztőbbek csak az 525tds modellnél voltak.

Kérdésem az lenne, hogy megéri-e belevágni ilyen árkategóriában BMW vásárlásba, vagy maradnom kéne a "realitás" talaján és más márkát választani.

Ilyen árban általában sok km-es autókat lehet venni. Mennyire kell tartani az esetleges 250-280 ezret futott daraboktól?

Válaszát előre is köszönöm:
Gergely

Kedves Gergely!

Nem kell annyira félni a BMW-től, pláne nem egy benzinestől. A rozsdára kell odafigyelni, a kerékíveken kezdődik általában, de alaposan át kell nézni mindenhol. A motorokkal nagy dolgok nem szoktak lenni, persze oda kell rájuk figyelni, és karban kell őket tartani. Bontott és után gyártott alkatrész hegyekben van hozzá. A 250-280 ezres futások még önmagukban semmit nem jelentenek, ennél az árkategóriánál ez teljesen normális, nem fognak a jövő héten atomjaikra bomlani.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.