Citroen C5 vagy Skoda Octavia?

2014.03.18. 13:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!


Múltkor olvastam a csontis C5-ről a tesztet. Meg is tetszett az autó, és rögtön le is mondtam a három F betűs szlogenről. 2,5-3 millió forintom lenne új (használt) autóra. Sokat nézegettem a hirdetéseket, már nap mint nap arra eszmélek, hogy hajnali kettő van, de érdemleges választ még sehol sem kaptam.

Két kiszemeltem a citroen C5 2.0 HDI automata exclusive felszereltséggel, és 200 ezer körüli km-rel (sose lehet tudni). Ő 2008-as. A másik pedig egy 2011-es skoda octavia 1.4 tsi manuális elegance felszereltséggel. Ön melyiket ajánlaná?

Melyik az az autó ezek közül, amelyik csak benzint/gázolajat és olajat szűrőt és vezérlést kér csak, és nem fog budapesttől 300 kilométerre lerohadni?

Várom válaszát, tanácstalan vagyok. Ez lehetne az első komolyabb autóm.

Köszönettel: K. Márk!

Kedves Márk!

Az új C5 már sokkal jobb, mint a régi, sokkal szebb is, sokkal jobb a kidolgozása is. Nekem még nem volt hozzá szerencsém, ezért személyes tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de ismerőseimnek volt, és ők szerették. A HDI motorokkal sosem volt különösebb gond, megbízható konstrukciónak számítanak, ugyanez nem mondható el a kis TSI motorokról, ott már sűrűbben előfordulnak problémák, ráadásul csak a katalógusban fogyasztanak jó, a valóságban nem. Olyan nincs, hogy csak gázolajat, olajat és vezérlést kér egy autó. Minden autónál lehetnek nem várt költségek, elfáradhatnak alkatrészek, amiknek a cseréje pénzbe fog kerülni, egyszer sokba, másszor kevésbe. Ilyen ez a popszakma. Ha lenne még 1.9-es TDI az Octaviában akkor azt javasolnám, de sajnos már nincs. A két típus közül inkább a C5-öst venném meg, mint a TSI-t.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.