Az Octavia nem bírja a terepet

2014.04.21. 09:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt B. Nepper Úr,

Vallásos autóbuziként sosem hittem, hogy majd én is írok egy tanácskérő levelet, de nem látom a fényt az alagutam végén, ezért...

A problémám röviden: a közelmúltban vásároltam pár hektár termőföldet, gazdálkodni szeretnék rajta. A "köves úttól" kb. 1 km-t kell autózni (traktorozni) a tábla széléig; esőben, hóban az első 100-200 méter helyenként nangyon ocsmány tud lenni, utána már homok, az elviszi a vizet. Ocsmány, azaz 20-30 centi mély keréknyom, sárral és vízzel elegyesen, ízlésesen töltve. A használatunkban lévő sok-sok földi jóval felszerelt 3 éves, 39e km-t futott Octavia kombi 1.4 TSI nélkülözi a 4*4 hajtást (vásárlásakor még nem volt szó a paraszttá válásról).

Kérdésem: létezik-e családi használatra is alkalmas, normál rakterű 4*4 kombi, pickup, terepjáró, amivel a városba is bemehetek és egy erősen kiskorú (16 hónapos) szállítmányozása sem gond (isofix)? Vagy vegyek egy szakadt Samurajt az asszony nevére és az Octi maradjon családinak...? A 4*4-es vásárlására a keret az amúgy sérülésmentes, szervizelt Octavia ára lenne, ebbe bele kell férnie a szervíznek is, ha a csere mellett törünk lándzsát.


Köszönöm, üdv,
Balázs, a Csikós szomszédja.

Kedves Balázs!

Vegyen az asszony nevére valami olcsó sárdagasztót, például az említett Samurai-t, az tényleg átmegy tökön, paszulyon, de a rozsdára figyelni kell, ezek már mind többé-kevésbé rozsdásak, kivétel alig van. A családi TSI Skoda szívó oldalát pedig megelőző jelleggel megmutatnám a Novoth Tibinek, ezekben a kis turbósokban nagy csodák tudnak lenni. Olajcsere pedig 10 ezer kilométerenként, akármit is mond a kormány.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.