2014.05.06. 07:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

Autóvásárlás előtt állunk. A feleségemnek kellene az autó a gyerekeket döntően a városban ill. annek harminc kilométeres vonzáskörzetében fuvarozni. Két típus között vívódom: Mercedes A140 (2002 évj.), ill.Ford Fiesta (2005-2006 évj.) 1.3 benzin. Melyiket ajánlja?

Nagyon fontos a biztonság, javítási költségek, alkatrész árak, megbízhatóság, stb.


Tisztelettel: N.László

Kedves László!

Mindkét autóhoz nagy mennyiségben van utángyártott és bontott alkatrész, ezek árairól a webáruházakban tájékozódhat, aztán meglátja, hogy Önnek drága vagy olcsó. A kis Mercinél a rozsdára kell figyelni, mert ezeknél az évjáratoknál már előfordulhat, a régebbieknél még inkább. Gondolok itt a kerékívekre, ajtók aljára, küszöbökre. Némelyiken mindegyik karosszéria elem meg van indulva, kivéve, ha Olaszországból való az autó, azoknak hibátlan a kasznija a rozsda szempontjából. A Fiesta szerintem jobb autó, én azt venném inkább a kettő közül.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.