Toledót vagy S40-et a kilencvenes évekből?

2014.05.19. 10:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Szeretném kikérni a véleményét és egyben tanácsot is kérni. Autóvásárlás előtt állok és van két kiszemeltem elfogadható pénzért. Az egyik egy 97-es Seat Toledo 1.9 TD, a másik egy 98-as Volvo S40 ugyancsak 1.9 TD. Dízelben gondolkodom, hiszen napi használatban lenne. Van még pár modell, ami tetszik pl. Golf III, Vento, Focus, de most az előbb említett két autó, amik megfogtak.

A választ előre is köszönöm!

Üdv.: Dániel

Kedves Dániel!

A Volvóban egy Renault dízel van, a Seatban a VW csoport jól bevált 1.9-es TDI-je, ez utóbbi jobb. A Seat esetében a rozsdára kell odafigyelni, a sárvédő íveken és az ajtók éleinél kell rá különösen számítani. A Golfban és a Ventóban ugyanaz a motor van, mint a Seatban. Ha ilyen relatív nagyobb kasznis olcsó dízel kellene, akkor valamelyik 1.9-es TDI-t venném.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.