Jó fogyasztás, nagy méret – van ilyen?

2014.05.20. 10:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Tanácsát kérném autóvásárlással kapcsolatban, mely az alábbi elvárásaimnak megfelelnek. Nagyon fontos számomra a fogyasztás, körülbelül 7 liter legyen a maximum, a szervizet ne kelljen sűrűn látogatnom (netalántán típushibák miatt), ezen kívül pedig kombi vagy méretes sedan-nak kellene lennie család szempontjából. Faluról való bejárásra használnám a városba főképp.

Néztem már sok fajtát, köztük Fordokat, Volkswageneket és egyéb más típusokat melyekről jókat és rosszakat is írnak egyaránt, így hát tanácstalan vagyok. A keretem maximum 1 millió Ft lenne és nem szeretnék nagyon öreget választani.

Ha Ön netalántán ebben a helyzetben találná magát, milyen autót választana?


Előre is köszönöm a válaszát!
- Viktor

Kedves Viktor!

Ha egyszerű megbízható technika kell, akkor valami régi 1.9 TDI-t vennék. A Skoda Octavia kifejezetten nagy csomagtartóval rendelkezik, egy baja van, hogy a hátsó sorban nem túl nagy a lábtér. Ugyanez vonatkozik a Golfra és a Borára is. Ha nagy utastér is kell, akkor egy Passat lesz a megoldás. A 97-től gyártott Passatoknak a futóműve a gyenge pont, ebben alumínium lengőkarok vannak, amikbe bele van öntve a gömbfej. Ezek kiverődnek a jó magyar utakon, akkor nagyon tudnak kopogni, és csak egyben cserélhető a komplett lengőkar. Tapasztalatból tudom, hogy ezeknek a cseréje régen nagyon fájt, de manapság már normális áron beszerezhetők.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.