Öreg Passat kombi helyére mit?

2014.05.25. 08:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Autót kell vennem, mert amit eddig hajtottam ('94-es VW Passat 1.9 TDI) annak megsütöttem a motorját (igen, én voltam a hülye). Kb annyit kellene rákölteni, mint amennyit az autó ér: nagyjából 200 ezret, ez meg nem tűnik túl jó ötletnek.

A következőkön gondolkodom: 1) egy ugyanilyen kombi Passat (lenne hozzá alkatrész az előzőből); 2) Nissan Primera 2.0 dízel; Toyota Carina 2.0 dízel. Melyiket ajánlaná megbízhatóság és fenntarthatóság (alkatrészárak) szempontjából? A kilométeróra-állás nem nyomaszt: úgysem igaz egyik sem. A lényeg, hogy ne álljon meg alattam. Vagy legalább ne váratlanul...

Túlnyomórészt rövid távú, sok megállásos szaladgálásra kellene, néha-néha hosszú útra. Hagyjam a dízelt?

Végül azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka annak, hogy a Nissan Primerák ennyire nem tarják az árukat a VW-hez és a Toyotához képest? Ugyanabban az árban sokkal (4-5 évvel) fiatalabb és sokkal jobban felszerelt Nissanok vannak.


Segítő válaszát köszönöm!
Üdvözlettel:
Péter

Kedves Péter!


Ez a Passat egy nagyon jó konstrukció volt, de sajnos már nem nagyon van jó állapotú, mostanában leginkább csak kicsit vagy nagyon lelakottakat példányokat láttam. A Carina az egyik legjobb autó ebből a korból, a dízeljei megbízhatóak, tartósak és különösen kulturált járásúak, a rozsdára kell odafigyelni. A Primera azért olcsóbb a többinél, mert a többi jobb. A Carina a leginkább műszer ezek közül. Ha folyamatosan meleg a motor, és úgy használja sok kis megállásra az autót, akkor lehet dízel, maximum az önindítóját kell majd sűrűbben felújítani. Ha nem meleg a motor, akkor inkább egy kisebb benzines, pl. a Civic kombiban vannak jó benzinesek, különösen az 1.5-ös, azok még mennek is, de nem esznek sokat, a rozsdára oda kell figyelni ebben az esetben is.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.