Sportosat, de melyiket?

2014.05.26. 07:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző,

tervezem hogy lecserélem az év folyamán kis Suzuki Swiftemet (93-as 1.3 8v). Nem az autó hibájából csak szeretnék egy kicsit erősebbre váltani. Egy millió forintig nézegettem autókat és többet is kinéztem, de konkrét döntésre még nem tudtam jutni.

A következő típusokat néztem eddig: No1 MG ZR 160 1.8, Citroen Saxo 1.6 VTS/VTR, Peugeot 106 1.6 GTI, Toyota Corolla E11 G6 1.6, Honda Civic 1.8 VTI (2000 körüli év).
Szerinted melyik lenne a legjobb választás ezek közül? Vagy van esetleg egy jobb ötleted?
Nem gyorsulási versenyre akarok járni, csak szeretnék egy "ütőképesebb" kis autót.


Válaszodat előre is köszönöm,
Ákos

Kedves Ákos!


Az MG nagyon dögösen néz ki, de szerintem nem ez a legjobb, angol lévén lehetnek vele apróságok, és kicsit jobban igényli az odafigyelést. A Saxo VTS és a Peugeot 106 GTI ugyanaz az autó más embléma alatt, nagyon élvezetes kis sport kocsik, kis súly és temperamentum. Relatív ebből van sok, de nagy részük korábban már kiflibe volt egyszer-kétszer hajtva, úgyhogy ha nem ért hozzá, vásárlás előtt meg kellene mutatni egy lakatosnak, nézze meg mennyire megy két nyomon az autó. A Honda Civic 1.8 VTI tudja azt, amit egy Honda VTI-nek tudni kell, forog, mint egy villanymotor, és nem szokott elromlani. A váltója nem is váltó, az egy költemény, ha csak rá gondolok már bent is van a következő sebességben, mindezt olyan rövid úton, hogy az ember az elején megnézi még egyszer, hogy tényleg bent van-e. A rozsdásodásra kell jobban odafigyelni. A Corollához még nem volt szerencsém, és szinte nincs is a piacon, de Toyotából van, úgyhogy gond nem nagyon lehet vele. Nekem az a legkevésbé sportos így kinézet alapján.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.