Szerethetem a Fiat Bravót?

2014.06.07. 06:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Lehetséges, hogy hamarosan napi 100 kilométert fogok vezetni munka miatt, és egy nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb járműre lesz szükségem. Jelenleg egy 2006-os Suzuki Swift autót vezetek, ami problémamentes, városba tökéletesen elég, de már kicsit unalmas, és szerintem rendszeres ingázásra nem lesz alkalmas. Nagyon régóta szemezek a 2007 utáni Fiat Bravóval. A 120 lóerős T-Jetre, esetleg az alap 1.4 szívó benzinesre gondoltam, dízelre nem, kétmillióig, 2008-2009 évjárat. Népítéletek szerint elég jónak látszik a Bravo, de a turbósról páran lebeszéltek (kettős tömegű lendkerék, turbóhibák stb). Versenyben vannak meg a Kia Ceed és a Hyundai i30 is, ezek az agyam szerint, a Bravo a szívem szerint. Ön mit gondol?


Üdv: Tamás

Kedves Tamás!


A Bravo kevéssé elterjedt, nekem tetszik, de még sosem volt hozzá szerencsém. A T-Jet motorokkal sincs sok tapasztalat, mert a Fiatnak kevéssé viszik a kocsijait, és nem terjedtek el. Meg kellene keresni valami a típushoz tartozó fórumot, és érdeklődni a tapasztalatokról. Ha van kettőstömegű és turbó, az előbb utóbb el is fog romlani, nem tarthat örökké. Ha a tulajnak fa lába van vagy nem törődőm, akkor le is harmadolhatja ezen alkatrészek élettartamát, de kíméletes használattal megsokszorozhatja azt, feltéve, hogy alapjaiban egy jó konstrukció. A Hyundai vagy a Ceed már bizonyított, egy nagyon jól sikerült széria, én inkább ezeket venném, de ha a fórumokon azt mondják, hogy jó kocsi a Bravo, hallgathat a szívére is, de a kettőstömegű, és a turbó javítás még mindig ott van. A szerelem mindig pénzbe kerül.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.