Tartós autót ingázáshoz

2014.06.15. 16:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Munkát kaptam külföldön, de sajnos kiköltözni családdal nem egyszerű (és nem is olcsó), ezért az olcsóbbik rosszat választottam. Határ mellé költözünk, apa meg ingázik. Költséghatékony autót kell vennünk. Oda-vissza naponta összesen 140 kilométer nem kevés, így hát úgy határoztunk, lecseréljük imádott, hibamentes benzines Picassónkat, és némi pénzt (kb. 1,5 millió forint) rászánnánk egy olyan autóra, ami elvisz, hazahoz és hétvégén azért családozni is tudjunk (beleférjen a fél ház).

Ötleteltünk hogy esetleg kettéosszuk az autóra szánt pénzt  (kb. 2 milliót ahogyan már kikövetkeztethette), de kétmillióért két autót... még egyet is nehéz.
Segitséget kérnék, nincsen alternatíva, már abban is elbizonytalanodtunk hogy a Picassót eladjuk-e, de most jött el az ideje hogy költeni kellene rá, lehet hogy váltanánk (bár imádjuk a kihasználhatóságát), esetleg HDI Picasso?


Előre köszönöm megtisztelő válaszát.

Kedves Kérdező!


Ha elég az egy autó, akkor vennék egy Skoda Octavia II 1.9 PDTDI kombit, abba belefér nemcsak a fél, hanem az egész ház is. Ez jó lenne ingázós autónak is, de én kettőt vennék inkább.  Az első ugyanúgy egy II-es Octavia lenne, de vennék egy olcsóbb autót ingázni. Erre a célra tökéletesen megfelelne egy Citroen Saxo/Peugeot 106 1,5 dízel, az 3,5-4 litert eszik, egyszerű, mint Fekete Pákó, sosem romlik el, és egy ilyen értékű autónál gyakorlatilag mindegy mekkora a kilométer miatti értékvesztés, nem úgy mint egy közel kétmilliós kocsinál. 
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.