Normális kormányzású fiatalt

2014.06.23. 14:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Előző autom egy 1999-es Focus volt. A kormányával teljesen meg voltam elégedve, éreztem, hogy mennyire csúszós az út, stb. Most újabb autót szeretnék, azonban, amennyi új autót vezettem (Pl. Opel Corsa, Auris, Hyundai Sonata (USA)) bórzasztó kormáynzásúak. Ha megpörgetem a kormányt, az lendülettől fordul egy kört, és közben lehet hallani, ahogy a fogaskerekek zúgnak. A benne levő villanymotor kb. ezerszeres áttétellel dolgozik, és nagy a tehetetlensége, emiatt nem érzem az útat a kezemben. Állítólag előnyösebb, ha a kormányszervó a fogaslécnél van, és nem a kormány mögött. Nem találok infót arról, hogy melyeknek van ilyen.

Kérdésem, hogy a mai, négy évnél fiatalabb autok közül melyeknek van a régi Focus-hoz hasonlító kormányzása? Lehetőleg gyors benzines autót szeretnék, maximum tizenegy másodperc alatt gyorsuljon százra.


Előre is köszönöm.

Kedves Kérdező!

Ha valami olyan autót szeretne, aminek nem döglött a kormánya, akkor valami sportosabb modellt néznék. A válasz megfogalmazásához nagy segítség lett volna, ha a kérdésében elmondja, hogy mekkora autót szeretne, hány ajtó kell, és mennyi pénze van rá.  Így eszembe jut a Ferrari 458 Italia, vezetni nem vezettem, de a Csikósnak, meg a Pistának elhiszem, hogy jó  a kormánya. Komolyra fordítva a szót, írja össze a kocsikat, amik tetszenek, belefér a költségvetésbe, megfelelő méretűek, elég rajtuk az ajtó, és keressen rá a tesztekre a Totalcaron, valószínűleg volt már tesztelve, és ott az is le lesz írva, hogy milyen volt vezetni.  Én nem nagyon ülök négy évnél fiatalabb autókban (és a megadott paraméter rendszer is hiányos), ezért nem tudok a dologhoz érdemben hozzászólni, hozzám az autók jellemzően idősebb korban kerülnek. A gyorsulási adatokban segít a gugli. Ja, és ehhez a négy évnél fiatalabb dologhoz sem ragaszkodnék, ha jó vezethetőséget szeretnék, mert ez jelentősen beszűkíti a lehetőségeit.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.