2014.07.17. 17:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves István!

A kérdésem az lenne, hogy 2005-ös Swiftem helyett milyen autót ajánlana, ami megfelelő lehet két kisgyermekkel? A dízelről lebeszéltek, mivel kb. 15.000 km-t megyünk/megyek évente. A keret a Swift eladásából befolyó összeg lenne+ még egy kis pénz ha szükséges. A vásárlásra szánt összeg kb.1-1,1 millio Ft.

Nagyon sok hirdetést megnéztem és sok embert megkérdeztem és persze egyre tanácstalanabb lettem! Amiket néztem: 1999-2003 Accord, MK3 Mondeo, Avensis I, Focus I-II, Subaru Legacy?
Nem feltétlenül kell kombi csak ha nincs jobb. Évente max. 10 alkalommal viszünk több csomagot.


Segítő válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: István

Kedves István!

Évi 15 ezres futáshoz valóban nincs értelme dízelt venni. Az 1999-2003-ig gyártott Accord egy nagyon jó autó, az egyik kedvencem.
Az Avensis meghibásodásairól Papp Tibi kollégánk "szokott" posztokat ( 12. 3. ) írni minden szökő évben. A Subaru Legacy szintén egy jó japán mérnöki alkotás, de kicsi a választék belőle, kevés a bontott alkatrész is hozzá, ha netán görbülne a lemez. A Focus is már bizonyított, nem beszélném le róla, de ugyanezt elmondhatom a benzines Mondeóról. Én egy Accordot vagy egy Avensis-t vennék.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.