Fiesta után Focust vagy Astrát?

2014.08.05. 15:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

15 éves Ford Fiestám cseréjében gondolkodom, kicsit fiatalabb, kicsit nagyobb, de mindenképpen klímás autóra. A rendelkezésre álló összeg 800-900e Ft lenne kp-ra, vagy max. 1,3-1,4M Ft, de ehhez kb. 500e Ft hitel is szükséges lenne.

Elsősorban I. (esetleg II.) generációs 1.6-os, benzines Ford Focust, illetve G Astrákat nézegetek, 5 ajtós változatban, 6-12 éves kor között. Astrából mennyire ajánlhatóak az 1.4-es, 90 lóerős erőforrások? Ezek is elbírják a klímát szükség esetén, vagy itt is jobb választás lenne az 1.6-os?

Melyiket ajánlanád, illetve van-e ebben a méret- és árkategóriában hasonló, ajánlható autó?


Válaszod előre is köszönöm,
Sanyi

Kedves Sanyi!

Az 1.4-es Opel motor elbírja a klímát, de a legkevésbé sem mondanám olyankor fickósnak. Szerintem jobb választás lenne az 1.6-os Opel Astra. Az Ecotec motorokról tudni kell, hogy eszik az olajat, nem rosszak, de ezek ilyenek, ezzel együtt kell élni.
A Focus motorjaira ez nem jellemző, szerintem jobb motorok, mint az Opelé, de maga az autó is jobb, mint a G Astra. A Focus teljesen jó, én azt vennék.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.