Mazda 3 vagy hetes Golf?

2014.10.20. 10:50

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

2004-es 1.6 Toyota Corollám a 11-ik évébe lépett júniusban. Az égvilágon semmi baja, de lassan új autóra váltanék kompakt kategóriában. A Totalcar cikkei alapján két jelöltem van: Mazda3 G120 Sport, vagy Golf7 1.4TSI 140LE. Az új automat is min. 10 évig fogom használni, évente kb 20 ezer km-t vezetek,80% város 20% autópálya. Szeretek (talán kicsit tudok) sportosan vezetni.

Megéri-e a Golf nagyobb teljesítménye, nyomatéka, esetleg nagyobb értéktartása a tetemes ártöbbletet  egy 10 eves időhorizonton? Számomra a mindennapi kellemes vezetés többet ér 1-2 deci benzin megtakarításánál.


Várom a személyes véleményét,
Üdvözlettel, Péter

Kedves Péter!

A Mazda 3 G120-ban egy két literes szívó motor van, a Golf 1.4 TSI-ben egy, a brüsszeli politikusok által kikényszerített kis turbós motor van, amelyről már tudjuk, hogy nem kifejezetten probléma mentes. A Mazda motorja újabb, kevesebb az üzemeltetéssel kapcsolatban rendelkezésre álló információ, de én azt gondolom, hogy hosszú távon a Mazda lesz az olcsóbban üzemeltethető autó. Sajnos a biztos válaszadáshoz kellene a jövőbe látás képessége, de mivel azzal nem szolgálhatok, így marad a megérzés, és én így érzem. De nagyon.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.