Második autót kisgyerekhez

2014.11.22. 16:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper,

szeretnék egy kis, szaladozós, gyerekhurcibálós autót venni második autónak, a feleségemnek. Kb. 1,5 milliót szánnék rá. A lényeg, hogy ötajtós legyen klímával. Emellett megbízható, alacsony fogyasztású, fenntartási költségű autó legyen. Elsősorban városi használat, de ha gazdaságos, akkor lehet a munkahelyi ingázást is kiváltaná a mostani Focus kombitól. Jelenleg évi 30-35 ezer kilométert autózom, a második autó futásteljesítményét tízezer kilométerre saccolnám.
A fentiek mellett nem elhanyagolható az időtálló forma és a viszonylag kevés kilométer.
Egyelőre aközött is vacillálok, hogy egy kis dízel, vagy benzines legyen....esetleg benzin/gáz?
Formailag a Grande Puntóval szemezgetek, de szóba jöhet Corsa D, Fiesta, 207.

Ön a fenti információk alapján mit ajánlana?

Kedves Kérdező!

Az ilyen kérdésekre én pavlovi reflexből bemondom a Honda Jazzt, mert nincs jobb. Soha nem romlik el, keveset eszik, nagy hely van benne embernek, csomagnak egyaránt. 1,5 millióból kijön egy Yaris II is, ami szintén nagyon megbízható. Ha az ön által felsoroltakból kellene választani, akkor elsőnek egy Fiestát, utána egy Grande Puntót választanék. Ilyen kis éves futáshoz nincs értelme dízelt venni, különösen, ha a kis futásteljesítmény rengeteg hidegindításból, és kis távolságok megtételéből adódik össze, de a benzin/gáznak sem látom különösebb értelmét.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.