Korban nem, színvonalban lépnék

2014.11.28. 15:56 Módosítva: 2014.11.28. 15:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Fontolgatok egy autóvételt, nevezetesen 2001-es 1,3-as Swift Sedanomat szeretném lassacskán lecserélni nem feltétlen újabbra, inkább minőségibb kombira mivel már eléggé kinőttem ezt.

Hobbim a horgászat, így eléggé nagy a helyigénye a sok felszerelésnek, és néha úttalan utakon is járnék vele. Viszont eléggé sokat használom a lakás és a munkahely közti ingázásra (napi 7-7 km) belvárosban, de havi 1-2x autópályán is használnám. Mindenképpen nyomatékosabb autót szeretnék a 68 lóerő után (min. 100 lóerő felett). Árban olyan 1,5 millió forint körül gondolkozom. Sok közép és felső-középkategóriás autó, amiket néztem automata váltós... én ezektől valamiért félek... bár meggyőzhető vagyok ha ez alaptalan.

Pár típus már bekerült a látóterembe amik érdekelnének. Ezek: BMW 520d Touring, BMW 318i Touring, Volvo V40 (vagy más) 2,0 (vagy diesel), Mercedes-Benz C 220 CDI, Honda Accord 2,0 Sport V-Tech (vagy diesel), de ami jelenleg a befutó az az Audi A6 Allroad Quattro 2,5 V6 TDI.

Vagy ha önöknek jobb ötlete, javaslata van akkor szívesen venném. Egyes típusokon belül ha más javaslat van, azt is szívesen venném, mert tényleg nem akarok végül rosszul dönteni. Plusz ha ajánlanak egy típust, azon belül mire figyeljek oda vásárlásnál?


Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Máté

Kedves Máté!

Az Audi Alroaddal kapcsolatban bennem is elég erős birtoklási vágy van mindig, amikor meglátok egy szebb darabot. DE! Még soha nem mertem venni, mert a 2,5-ös V6 TDI van benne, ami híres a vezérműtengely-kopásról, adagolóproblémákról, turbógondok is lehetnek, a viszkója elromlik, a légrugó sem a megbízhatóságáról híres, és úgy egyáltalán elég sok minden el tud romlani benne. Olvasgasson a népitéletekben a típusról, van akinek bejött, de arányaiban nagyon sok az elégedetlen tulaj. Spirálrugós futóművel és a régi 140-es sor ötös motorral nagyon kéne, mert a formája még mindig nagyon tetszik, de ebben a formájában eszembe se jutna venni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.