Megbízható japán helyett valami merészet

2014.12.01. 14:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper,

Eljött a pillanatom 42 évesen, amikor a megbízható japán 10-15 éves benzinesek helyett egy merészet húznék: cápa bömös kell minden nyűgjével. Napi bejárásra is használnám, 17 km-re járok dolgozni. A szívem a 6-osok felé húzna, de ők még elérhetetlenek számomra, a keret 1 millió, ezért nem tökéletes (5-ös vagy 7-es), de működőképes autót akarok, jó motorral. Adjon tanácsot, hogy benzines legyen vagy dízel, rozsdásodásra hol figyeljek, kézi vagy automataváltós a megbízhatóbb.


Köszönettel,
Zotya

Kedves Zotya!

Én benzinest vennék, pláne ilyen rövid távra. Egy kézi váltó mindig kevesebb aknát rejt, mint egy automata, ráadásul ezek a régiek még elég nyúlósak is, a maradék erő is elveszik az autóból ezekkel a váltókkal. Rozsdára már bárhol számíthat, első sárvédők teteje, küszöbök, ívek, ajtók élei, taposók, hátsó lengőkarok, stb, stb. Vétel előtt mindenképpen mutassa meg egy lakatosnak az alját, hogy legyen elképzelése arról, hogy mire számíthat az elkövetkezendőkben.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.