Másodszor helyeztetném itthon forgalomba. Ilyenkor mi van?

2015.01.17. 15:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Szia!

Vettem Németországban egy használt 2003-as Scénic-et (1,6 16V benzin EURO2), amit forgalomba helyeztettem Magyarországon, majd munka ügyben Dániába költöztünk. Ekkor itt is forgalomba helyezték a kocsit, és visszaküldték a rendszámot/papírokat Magyarországra. De most úgy néz ki, hogy nyáron hazaköltözünk. Dániában így összesen két és fél évig van regisztrálva.

Ilyenkor mi az eljárás? Hiszen nem lehet első hazai forgalomba helyezése, de kinézem belőlük, hogy kifizettetik újra a regadót is.

Nagyon köszönöm ha tudsz benne segíteni, üdv:


Máté

Kedves Máté!

A dolog menete a következő. Először el kell menni az NKH-hoz, levizsgáztatni a kocsit, vagy honosítani a műszaki vizsgát. Utána, a kapott dokumentumokkal be kell menni az okmányirodába, és ott megkapja a rendszámot, illetve a forgalmi engedélyt. Regisztrációs adót ebben az esetben nem kell fizetni, mert az autó itthon már egyszer forgalomba volt helyezve, és az ügyintéző az alvázszámot beütve látni fogja a jármű korábbi rendszámát.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.