Első autót egymillió alatt

2015.02.04. 10:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper,

Elérkezett az idő, hogy megvegyem első autómat, ehhez szeretném a segítségét kérni. Az autóra 800 ezer forint körüli összeget szánok, mindenképpen egy fiatalos, benzines típusban gondolkodom, akár a 3 ajtós kivitel sem akadály. Városban (Budapest) és országúton is szeretném használni.

Számomra jó választásnak tűnik az első Skoda Fabia, viszont a 3 hengeres, 1.2-es motorjáról nagyon rosszakat hallani, viszont ebben az árkategóriában ez, illetve az elavult 1.4 MPI a realitás. A másik tippem a Ford Focus, nekem ez a típus is nagyon tetszik, viszont állítólag megbízhatatlanok. Tetszik még az új Swift is, viszont ebben az árkategóriában a leharcolt példányok találhatóak.

Önnek mi a véleménye ezekről a típusokról, esetleg tudna javasolni mást is a fenti paraméterek mellett?


Köszönettel,
Viktor

Kedves Viktor!

Csikós Zsolt kollégánk elég alaposan körül járta a témát, érdemes újra elolvasni. Ha nem is mindenben, de felsorolás nagy részében egyetértek vele. A Fabiákban az elektromos szervó előfordul, hogy rendetlenkedik, illetve a vezérműlánc sem az örökkévalóságnak készült. Ettől függetlenül nem egy rossz választás, de én inkább a négy hengerest választanám. A Focus egyáltalán nem megbízhatatlan, sőt, 7.23-as átlagot kapott a tulajoktól. A Focus ellensége a rozsda, az ajtók aljáról le szokott jönni a gyári tömítőanyag, és ott kezd el rozsdásodni először. Ha már a Fordoknál vagyunk, a Fiesta szintén jó választás lehet.

Az új Swiftből ennyiért tényleg a kínálat alja van, de nem kizárt, hogy talál megfelelőt ennyiért is. Jó kis autó, a váltójára oda kell figyelni. A Honda Civic 2001-től gyártott változata szintén jó lehet, azoknál is a váltó nyeles tengely csapágyánál lehet probléma. A javítása nem kerül dollár milliókba, de alkunál figyelembe kell venni. Én elgondolkodnék még a Fiat Grande Puntón is.

 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.