Áruszállítót félmillióig

2015.04.14. 11:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületnepper!

Egy kis borszaküzletet vezetek, az utóbbi időben egyre több mindent kell nekem szállítanom, úgy döntöttem, hogy az jó öreg xr3i-s Ford Escortomat nem kínzom tovább, megy veteránvizsgára, helyette kell valami kimondottan áruszállításra. A keret 500.000 forint, plusz az ilyenkor szokásos dolgokra amennyi kell. A paraméterekben semmi extra nincs: legyen tér, bírja a súlyt és ne kétszemélyes legyen, mivel néha a családot is be kell pakolni.

Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Opel Kangoo vonalon nézelődök. Extraként semmi nem hiányozna, sima szívó 1,9-es dízeleket nézegettem, azok ha véletlenül le is halnak, talán nem viszik el a nemlétező aranyzsákot az ágyam alól. Persze ha van valami másik tippje ebben az árkategóriában, szívesen fogadom. Milyen típushibákra érdemes figyelni a fentebb nevezett autóknál, van-e valami kimondottan érzékeny pontjuk, amit vásárlás előtt ellenőrizni kellene?


Válaszát előre is köszönöm!

Gergő

Kedves Gergő!

Jó felé tapogatózik, én is a Citroen Berlingo, Peugeot Partner párost mondanám az 1.9-es szívó dízellel. A hátsó híd állapotára figyeljen oda, mert az lehet még egy jelentősebb kiadás az üzemeltetés során. A Kangoo sem rossz, de szerintem a másik kettőben jobb a motor, én inkább azokat venném még az esetleges hátsó híd felújítás ellenére is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.