Régi prémium vagy új alacsony kategóriás

2015.10.24. 14:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdv!


Autóvásárlásra adtam a fejem, a keret 650-700 ezer HUF lenne.
A cél hogy benzines legyen, 5 ajtós, mert néha lenne páromon kívül más utasom is, és a futás évente kb. 10.000 km lenne maximum. (fele városban, fele pályán)

Klíma mindenképpen kellene bele.

Ami formára is tetszik az a Ford Focus (I) és a Renault Clio (99-06).
Emellett gondolkodtam még Volvo S40-ben(99-03) és Audi A4-ben(95-01).

A kérdésem, hogy a szervizköltsége melyiknek hogy alakul körülbelül?
Tudom hogy az Audi és a Volvo teljesen más kategória, de mégsem tudok dönteni.

Mit érdemes fogyasztás és szervizköltség alapján választani?
(Más ötletet is nagyon szívesen fogadok)
 
Üdv: Ricsi

Kedves Ricsi!


A Focusoknál a kerékíveken, illetve az ajtó belső élénél kezdődő rozsdásodásra kell figyelni elsősorban, más bajuk nem nagyon szokott lenni. A Cliónál ez a probléma nem jellemző, egyszerű kis autó, olcsón fenntartható.


Ha a Volvo S40 és az Audi A4 közül kellene választanom, akkor az A4-et választanám egy egyszerű 1,8-as szívó benzines motorral. Szerintem jobban összerakott autó, mint a Volvo. Az ennyi idős, valaha prémiumnak számító autók fenntartási költségei már nem olyan durvák, és mivel ezek még nem voltak bonyolult autók, relatív könnyen finanszírozhatóak. A költségeket nem tudom fejből, ha ilyenre vagyok kíváncsi, akkor én is megnézem az alkatrész webáruházakban a kopó dolgok árait. Amiket elsősorban megnéznék, azok a vezérlés, kuplung, téli és nyári gumik, féktárcsa, fékbetét. Böngésszen ön is, és el tudja majd dönteni, hogy ezek a költségek beleférnek-e a költségvetésébe vagy sem. Az ennyi idős, valaha prémiumnak számító autók fenntartási költségei már nem olyan durvák, és egy átlagos jövedelemből is finanszírozhatóak.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.