Hétszemélyes egyterűt mindenesnek

2015.11.10. 10:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

3 gyerekes (2-10-13) családom részére (Gezt 1,5 crdi mellé) 2. autónak keresek hosszú távra egy egyteű (5-)7 személyes mindenest. Évi 10-12 ezer km használatra kellene, mkeret: 3-3,5 milla.

Egy max. 5 éves jó állapotú, kevés km-es (max. 150ezer) dízel (140 Le) egyterű lenne talán a legjobb választás. De melyik ... Franciát és olaszt nem szeretnék, Verso-nem igazan tetszik...

Melyiket ajánlanád pro-kontra:
Touran 2010- / S-max 2010- / Carens 2013- / Mazda5
(A Touran és S-max tetszik, az új Carens is, de használtban vagy nagyon drága vagy hiánycikk).

Üdvözlettel:
K. Jószef

Kedves József!


A Touran 2.0 CRTDI motorja már sokkal probléma mentesebb, mint a korábbi két literes PDTDI, bár mostanában elég hangos körülöttük a sajtó. Az S-Max már a kezdetek óta nagyon jó volt, ebben már nem a régi Delphi befecskendezős motor van, hanem egy megbízható francia hdi. A kilométer futást érdemes leellenőrizni, mert nagyon sok köztük a tekert órás.


Nekem az S-Max az egyik kedvencem ebben a kategóriában. Mielőtt kijelöli ezeket az évjáratokat, érdemes lenne meggyőződni róla, hogy lehet-e egyáltalán ennyiért olyan autót kapni, amit elképzeltünk. Példának okádék "3-3.5 milláért" nincs 2013-tól gyártott Kia Carens, a válasz megírásának pillanatában az első 4.2 millióba került, de a Mazda 5 is ötmilliónál kezdődött ebben az évjáratban, és az is benzines volt. Évi 10-12 ezer kilométernél megfontolnék egy benzinest is, de szívó benzinest, nem turbósat.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.