PSA HDI kontral olasz Multijet

2015.11.14. 12:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Barátnőm első autó vásárlása előtt áll. A keret cca. 1,5 Millió Ft. Munkába járásra használná, napi 50 km. Éves futásteljesítmény 20 000 km. Csak dízel autó jöhet szóba, mivel így megoldható lenne a tankolása kedvezően (ingyenesen).

Lehetséges típusok Mazda II 1.4 CD 2007 utániak, Opel Corsa 1.3 CDTDI, Peugeot 207 1.6 HDI, illetve egy ismerőstől hozzá tudnánk jutni egy 2012-es Fiat Puntóhoz 80 000-es futással. A véleményére lennék kíváncsi az említett típusokkal kapcsolatban.

Köszönöm a válaszát

Kedves Kérdező!


A Mazda 2-esben ugyanaz a PSA HDI motor van, mint a Peugeot-ban, Citroenben és a Fordban, megbízható konstrukció. A felségemnek is volt egy 206-osa ezzel a motorral, 70 ezret mentünk vele nulla meghibásodással, és 4,5-5 liter között evett. A PSA 1.6 HDI-je is jó motor, de a szervizelésére oda kell figyelni, abban lehetnek buktatók.


Az Opelban és a Fiatban ugyanaz az olasz Multijet motor van, elég jó konstrukció, és keveset fogyaszt. A feleségem most is egy ilyen motorral szerelt Fiatot használ már éve, és nagyon szereti. A fogyasztása ennek is 4.5-5 liter között fogyaszt, és néhány apróbb elektromos problémától eltekintve nem volt még baja. A felsorolt autók közül egyik sem egy időzített bomba, de ha van az ismeretségi körben egy valós és alacsony futású autó, akkor én azt venném meg.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.