Stilo, Fabia, más?

2015.12.02. 10:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Közel 18 éves (általunk 4 éve használt) Suzuki Swiftünket cserélnénk le, kicsit komfortosabb, jobban felszerelt, benzines autóra. A család 4 főből áll, napi 20-30 km-es, 1-2 havonta 2-300 km-es használatról lenne szó.

A keretünk 500-700 000 forint. Klímát és 4 vagy 5 ajtót szeretnénk bele, de elméletileg egy tágas 3 ajtóst sem zárnék ki, mert még nem olyan nagyok a gyerekek. 10 éves vagy annál nem sokkal öregebb autókat nézegettem. Több Fiat Stilo is van a környéken, amik a fentieknek megfelelnek, és jól felszerelt, kicsit "pofás" autóknak tűnnek számomra. Emellett még a Skoda Fabia tűnik reális alternatívának, az "új" Suzukik jellemzően drágábbak és nagyon kicsi a csomagterük, az Ignist nem javasolják ismerősök.

A kérdésem lényege, hogy bevállalható-e egy Stilo vagy a "biztosabbnak" tűnő Skoda Fabiák és Opel Astrák felé elindulnom? Nyitott vagyok egyéb javaslatokra is! :-)

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv,
Matyi

Kedves Matyi!

A Stilo annak idején az olaszok válasza lett volna a Golfra, de valamiért nem jött be a húzás. Minőségi ugrás volt a Bravo/Brava után, ez már tényleg egy jobb autó volt. Én meg merném venni a Stilót, sokkal nagyobb a hely benne, mint egy Suzukiban, rendes motorok vannak benne, és 500-700 ezer környékén már tényleg normálisabb autókat lehet venni. 

 

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.