Öreg Golf kontra fiatalabb Lacetti

2015.12.08. 10:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Azt már megtanultam öntől, hogy állapotot vásárolunk, de azt nem tudom és kérem erre adjon választ, hogy ugyanakkora összegből, azonosan jó állapotú gépkocsit feltételezve, mi a jó választás: ha idősebb, de értékálló gépkocsit választunk, vagy ha fiatalabb, de értékét gyorsabban vesztő gépjárművet választunk.


Csak egy példa:
kivalló állapotú, de értékét jobban tartó 1999-es Volkswagen Golf vagy fiatalabb, de értékét kevésbé tartó 2005-ös Chevrolett Lacetti.
Hogyan lehet ezt eldönteni?

Köszönöm válaszát.

Imre

Kedves Imre!


Már a Lacetti sem a fiatalabb, de értékét gyorsan vesztő kategória. Nagyjából 500 ezer forint körnékétől indulnak a 2005-ös autók, innen már olyan gyorsan hova veszítsen az értékéből? A hármas Golfnál arra figyeljen, hogy ez a típus szeret rozsdásodni, de a széria végéről jó eséllyel lehet kifogni megkíméltebb példányokat.


A Lacettinek rendszeresen hámlik a festék a kilincséről, ami ugyan csúnya, de ennél nagyobb bajunk sose legyen. Egy barátomnak van egy, amit újonnan vett. Most tart 250 ezer körül, de komoly baja még nem volt. Egyikkel sem fog nagyot bukni már, azt vegye, amiből jobbat talál.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.