Átlagos igényekhez kis családit

2015.12.09. 10:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Első autónk vásárlására készülünk kis családommal (4 fő). A keret 1,5 millió forint! Minden napi használatban lenne az autó, kb. havi 500 km. Elvárásaink szinte mindennaposnak mondhatóak (átlagos fogyasztás, normál csomagtér, megbízhatóság, stb). Elsőre a Ford Fusion-ra gondoltunk, szeretnénk kikérni véleményét az autóval kapcsolatban,milyen motort érdemes választani, illetve ön, esetleg mit tudna még ajánlani.

Válaszát előre is köszönjük!

Üdvözlettel: Anikó

Kedves Anikó!


Nem rossz a Fusion, de az én szívemhez egy Focus közelebb áll, ha már a Fordokat nézegetik. Lényegesen autószerűbb, jobb a futóműve. Megbízható autónak számít, az 1.6-os változó szelepvezérlésűeknek (VCT 116 LE) van gondja néha ezzel a rendszerével, de a 101 lóerős, illetve az 1.4-es motoroknál ez a hiba nincs.


Amúgy egy szög egyszerű autó, én inkább ezt venném, de a Fusionnel sem lőnek mellé. Motorok közül mindenképp benzinest vennék ilyen kis futáshoz. Az 1.6-os már normálisan mozgatja ezt a kasznit, de az 1.4-es is elég az átlagos helyváltoztatáshoz.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.