Első autót szabad ég alá?

2015.12.14. 10:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Egy összetett autóvásárlási kérdésbe futottam.  Első autót szeretnék venni, de elakadtam már a legelején. A gondom az, hogy nincs garázsom amiben tarthatnám az autót, így télen-nyáron kinn kellene hogy álljon az ég alatt, és ez nem tudom, hogy mennyire viselné meg, mennyivel gyorsabban kezdene el rohadni, télen okozna-e neki problémát. Ebből kifolyólag nem tudom eldönteni, hogy érdemesebb lenne-e venni egy valamire való 10-15 éves autót 800-1,200 000 Ft között, vagy vegyek pl. egy kocka Ladát 250 000-ért, annak úgyis mindegy alapon.

Az autót egyébként sokszor nem használnám, talán havonta mennék vele 500-600 km-t (jó, lehet hogy az elején egy kicsit többet az érzés miatt), azt is 2-3 részre osztva országúton, nem városban. Autószereléshez semmit se konyítok, de a környezetemben lenne aki segítene.

Ha a drágábbik kategóriában kellene keresgetnem, akkor a következő típusokat néztem ki, illetve ezek tetszenek. Opel Astra G, Opel Vectra B, Seat Leon, esetleg egy Focus. Kombi illetve 3 ajtós nem jöhet szóba. 2 lényeges szempont van, az egyik hogy ne zabálja le a gatyámat, a másik hogy ne kerüljön csilliárdokba a szervizelése.

Az autóban nem lényeg, hogy "lehessen taposni neki", higgadtan, visszafogottan vezetek, nem kell hogy 6 mp alatt legyen 100-on stb. Kérem, segítsen eldönteni, hogy a garázs nélküliség mennyire fontos tényező, és adjon pár jó tippet az első autómhoz :)

Tisztelettel:
L.M.

Kedves Kérdező!

Ha tényleg olcsón fenntartható autót keres, akkor vegyen egy Suzuki Swiftet. Ha van benne olaj és víz, akkor a büdös életben nem megy tönkre, és tényleg keveset eszik. Az alkatrész nagyon olcsó hozzá, ráadásul a kopó dolgokon kívül semmi nem kell hozzá. Írta, hogy nem akarja taposni, de az 1.3-as még fürge is, a 140-es autópálya tempó meg se kottyan neki.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.