Fiatal Fiatokkal vigyázzak?

2015.12.16. 14:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Az én szerelmem a Fiat Punto Evo 1.4 benzinese, hahut figyelemmel követve a 2011. körüli példányok 30-60e km-es futással bírnak,áruk 2M ft körül alakul. Kérdésem a következő: Miért adnak el 4-5 éves autót? Talán valami hiba előjött, törve lett?! (én biztos nem adnék el egy megbízható ilyen korú autót...)

Mennyire jellemző az ilyen korú autóknál, hogy a km babrált? Ha 10e km/évvel számolunk, valósnak vélem ezt a futást...de kitudjamár.

Tudom sok a kérdőjel, de két millió sok pénz főleg, hogy nem apu tolta a zsebembe és szeretném bölcsen költeni.

Segítségedre előre köszönöm! 

Mihály

Kedves Mihály!

Nem kell ezek a dolgok mögé nagy titkokat gondolni, egyszerűen megunta és kész. Az egyik barátom apukája négy évente lecseréli a kocsiját, mert megteheti, és mert ő négy évente autót cserél. Akkorra már belekerül a végtelennek tűnő 12-15 ezer kilométer is. Nyilván olyan, mint az új, de ő cserél, mert csak. Persze előfordulhat az is, hogy babrált a kilométer, de az évi 10 ezer teljesen normális. Ha van szervizkönyv, akkor le lehet kérdezni a szervizt, de az NKH-nál is megteheted, mert 210 óta nyilván tartják a kilométeróra állásokat. Oda kell menni, meg kell nézni, ha jó, megvenni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.