Seat Leon után merre tovább?

2015.12.28. 16:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Tanácsot szeretnék kérni, jelenlegi 2004-es Seat Leonomat szeretném lecserélni.

Eddigi kiszemeltek:

  • Saab 9-3 1.9 ttids pf vector
  • Alfa Romeo 159 sw 2.4 jtdm 20v distinctive
  • Ford Mondeo 2.0 tdci ambiente
  • Opel Insignia Sports tourer 2.0 cdti

Főleg dízel autók szerepelnek a listában, szempont az teljesítmény arányban alacsony fogyasztás és a 6 sebességes váltó. Mivel önsúlyban elég nehéz autók, így a teljesítményben inkább 120 LE körüli, és inkább e feletti autókat nézegettem. Évjárat 2009-2010 körüli vagy utáni lenne az opció.

Önnek melyik típus a javaslata, melyikkel kapcsolatban mi a vélemény? Jó és vagy rossz tanácsok?

Köszönettel!

Kedves Kérdező!

Látom ön is évjáratot akar venni. Beírtam a paramétereit a hahu keresőjébe, az árat 2.1 millióig a feltételezett alkut bekalkulálva, és mindegyik típusból csak egy-két darabot dobott a gép, Saab 9.3-ból egyet sem, tehát nyilvánvalóan a paraméterezéssel van baj. Értelemszerűen ezek a kínálat alján lévő darabok, amik nem feltétlenül a legjobbak. Rengetegszer elmondtam már, hogy nem évjáratot veszünk, hanem állapotot. A Saab tulajdonképpen egy Opel átcímkézve. Saabosnak lenni egy vallás, olyan, mint alfásnak lenni, én sose vennék, mert nem tetszenek, de mint mondtam ez vallási kérdés, ha önnek tetszik, le nem beszélem róla. Ugyanaz a multijet motor van benne, mint az Opelekben, ami egyébként egy Fiat motor, elég jó konstrukció.

Az Alfa 159 nagyon szép autó, nekem különösen a kombik tetszenek, és a 2.4-es motor egy nagyon kellemes dolog. A 2007-től gyártott Mondeóban már egy francia hdi motor van, nincs velük különösebb probléma. Az Insigniát nem ismerem, nekem még sosem volt hozzá szerencsém. Én megnéznék még egy Octavia II-est is, az 1.9.-es PDTDI motorral, ebből legalább van választék, persze nem 2009-esek, de mi van ha nem. A 105 lovas motor már normálisan mozgatja azt a kasznit, és ez fogyaszt a legjobban. Nekem is egy ilyen motorral szerelt Fabiám van, és 160-as autópálya tempónál eszik hat litert.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.