Európában flangálósat

2016.01.02. 08:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A címben említett célra szeretnék egy kombit (esetleg egyterűt), amiben alkalomadtán benne is aludnék, ha épp úgy ér az éjszaka és az időjárás is engedi. Nem feltétlenül szállodai körülményekre vágyom(elnyújtózva 180 centivel), de reggelente kipihenten szeretnék ébredni. Elsősorban Európa autópályáin használnám, csomagom is lenne valamennyi, ráadásként kutya is.

Az elvárásom "mindössze" annyi a fentieken kívül, hogy 6 literes gázolaj fogyasztással (benzines esetén ezt gázosítva oldanám meg) ez megoldható legyen, ne hagyjon ott úton-útfélen, esetleges javításokkor pedig ne kapjak sokkot a számla láttán. Mindezt nagyjából 1 millióból szeretném.

Már több autó látókörbe kerül: Astra G, Meriva, Mazda 6, Avensis, Golf, Bora, Passat- persze kombik.

Melyiket javasolná?

Köszönöm!

Kedves Kérdező!


Mindenképp dízelt vennék, mert ha gázosít, akkor a csomagtérből veszi el a helyet, ha pótkerék tartályt használ, akkor a pótkerék utazik a csomagtérben, szerintem ez nem megoldás. A Meriva kicsi erre, pláne ami az autóban alvást illeti. Az egymillió forintért kapható Mazda 6-osoknál már előfordulhat rozsda a hátsó íveken, ajtók alján, de a Mazda dízele szerintem nem is a legjobb. Az Avensis-ből, ha talál olyat, amiben nincs benne a világ összes kilométere, akkor a régi 110 lovas nagyon jó tud lenni.


A Golfot és a Borát hanyagolnám a méretük miatt, a Passat sokkal nagyobb. Nekem is volt pár darab belőle, és horgászatok során, a hátsó üléseket lehajtva egész jól lehetett benne aludni. Ha parkolóban akar aludni, azt mindig kivilágított parkolókba tegye, ahol sokan vannak, mert előfordulhat, hogy egy kis csövön altatógázt nyomnak be a kédereknél az autójába, és mire felébred, már csak a kutyája van meg.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.