Accord az A6 ellen

2016.01.10. 08:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Lassan nézegetem a következő (második) autómat, ezzel kapcsolatban kérném a segítségét!

Az alábbi típusokat néztem:

  • Honda Accord eXi (CB7, negyedik generációs) 2.0L, benzin, 133Le
  • Audi A6, 2.5L, TDI sor5, 140Le

90%-ban városban használom, nagyjából napi 20km-re, éves futásom 15ezer km körüli.

Tudom hogy a dízelt nem ajánlják városba ilyen távokra, de tán ez a régebbi technika még nem annyira kényes. Nem szoktam vadul vezetni, inkább alacsony-középfordulatszám, ebből a szempontból a dízel biztosan megfelelőbb.

A Hondákról általánosságban jókat írnak, ez ha minden igaz, még tényleg japán. A motorkerékpárom is Honda, ezért húz a szívem ehhez a márkához. Sem az ezelőtti sem az utáni generáció nem tetszik a Hondából.

Ahogy néztem az alkatrészárak sem igazán különbözőek.

Mit gondol melyik passzolna jobban ehhez a használathoz, és melyik lehet jobb vétel ennyi év távlatából?

Köszönettel!

Kedves Ádám!


Ez a 2.5-ös sorötös motor volt a legjobb VW-csoportos dízel az 1.9 TDI mellett. Azóta csak lejjebb van, ami a megbízhatóságot és a fenntartási költségeket illeti. Ezek az öreg dízelek tényleg sokkal egyszerűbbek és igénytelenebbek, de a sok hideg üzemtől ezek is kormolódni fognak, bár sokkal egyszerűbb őket kitakarítani, mint a modernebb társaikat. Ennél a típusnál az a baj, hogy rengeteg a lelakott budi, és előfordul már a rozsda is. A tényleg jó példányokat vadászni kell, és azoknak az ára már vastagon az egymillió fölötti sávban is lehet, és ki is fizetik, mert tudják, hogy ez egy nagyon jó autó.


Az ön által említett Accord nekem is nagy kedvencem, ez volt az első igazán jó Accord szerintem. Itt sajnos a vasoxid már legyűrt nem egy példányt, de nem kizárt jót találni belőle, bár az Accord esetében nem beszélhetünk választékról, annyira kevés van már belőle. Sajnos nem írta, hogy mennyi a keret, de a jó Accord és a jó A6 nem egy ligában van ár szempontjából, így döntsön a pénztárcája, szerintem egyikkel sem jár rosszul. Ha Accordot venne, próbálkozzon meg a márkaklubokkal, ott találhat olyan példányokat, amik fel sem kerülnek a használtautós portálokra.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.