Accord kombi és Scenic egy autóban

2016.01.12. 07:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Szeretnék egy megbízható egyterű autót vásárolni. Örülnék neki, ha tudna típusokat javasolni, amit érdemes megnézni (és esetleg típusokat, amiket jobb elkerülni).

Az igényekről:

Az első gyerekem születése után vettem egy Renault Megane-t. A második gyerek születése után viszont a két gyerekülés közé már nem fért el egy felnőtt vagy még egy gyerekülés hátra.

Vettem egy Renault Scenic II 1.5dci-t (2003-as évjárat). Ez az autó nagyon tetszett, nagyon jól pakolható és praktikus autó volt, tetszett a fogyasztása (3,3 l országúton, városban és autópályát úgy 5-6 l között). Nem volt tökéletes, de azóta is ehhez hasonlítom a többi autómat. Azóta ez az autó megöregedett, és a jelenlegi tulajdonosnak minden évben gondot és költséget okoz. Valami mindig elromlik, valamit mindig cserélni vagy javítani kell. Ha ez a gond nem lenne, gondolkodás nélkül vennék egyet újra.

Most egy Honda Accord kombim van, 2004-es, benzines. Most ismét két gyereküléssel járok, és ez az autó erre nem jó. Magam mögé egy gyerekülés nem fér el rendesen, a két ülés közé egy felnőtt már nem tud beülni, az utastérben nem nagyon van pakolásra hely, nincs tükör a gyerekeket figyelni, nem dönthető a hátsó ülés támlája altatáshoz, stb. Viszont ez az autó nagyon megbízható. Két éve az enyém, ezalatt 3 izzót kellett cserélnem és egyszer az egyik hátsó fék szorulni kezdett, lett egy féknyereg csere. Ennyi javítással egy ilyen korú autónál elégedett vagyok.

Ezt a kettőt szeretném valahogy egy autóban megtalálni. Szeretnék venni valamit, ami mondjuk 4-6 éves, megbízható és mondjuk 10 éves korában olyan lesz, mint a mostani Honda. De emellett férjen el hátul 3 gyerekülés vagy 2 ülés és egy felnőtt, férjen el az én ülésem mögött rendesen, lehessen a hátsó ülés támláját hátradönteni gyerekaltatáshoz, legyenek tárolórekeszek. Emellett a Scenicben volt egy csomó praktikus extra, ami jól jönne, de nem feltétel.

Kell rendes méretű, pakolható csomagtartó, előre dönthető hátsó ülés hosszabb holmik szállításához. Jó, ha van 7 üléses változat.

Szeretném, ha biztonságos lenne: légzsákok, jó törésteszt eredmények, stb.

Az, hogy benzines vagy dízel, fogyasztás, gyorsulás nem annyira fontos szempont. Ha megbízható és praktikus az autó, bármivel együtt tudok élni.

Előre is köszönöm

Gábor

Kedves Gábor!


Na 1.5 dci-t nem ajánlottam még ebben a rovatban senkinek, és ezeket a kacsa seggű Renault-kat sem, nem véletlenül. Most már, hogy ön is egy Accordban ül, érti miért ajánlom mindig ezeket az autókat. Javaslom maradjon a márkánál és vegyen megint egy Hondát, mondjuk egy FR-V-t. Abban hat ülés van két sorban. Elöl kicsit szűkös három felnőttnek, de mondjuk a Balatonig simán vállalható. Hátul elfér benne a három gyerekülés, vagy a két ülés között egy felnőtt, és csomagtartója is van.


Sajnos nem gyártották sokáig ezért, 2009-es a legfiatalabb, ami elérhető. Motorból talán az 1.8-as benzines a legjobb hozzá. A hátsó íveken szokott rozsdásodni, mint a Mazdák, de lehet találni rozsdamentes példányokat is, és azokon kell csinálni egy alváz és üreg védelmet, onnantól jó.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.