Gyerekcipeléshez olcsó benzinest

2016.01.13. 09:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,


A család növekedése miatt második autóra lenne szükségünk, melyet a feleségem vezetne. Megyeszékhelytől pár km-re lakunk, ezért ingázásra, közeljövőben a gyerek bölcsödébe hordására használná, évente 10e km alatt. Az autó a következő 4-5 évre kellene kitartson. A keret 400-500e Ft. Benzines (lehetőleg turbó nélkül), ferdehátú, 5 ajtós (a baba miatt) autóban gondolkodunk.

Egyelőre Renault Clio II illetve Opel Astra G típusokat néztem. Mi a véleménye ezekkel kapcsolatban, illetve van-e egyéb javaslata?


Köszönettel,

István

Kedves István!

Mindkettő típus megfelel a célra, egyik sem egy ördög lakat. Az Astrák kormánya kilyukad a dudánál úgy 200 ezer környékén, de ez inkább csak esztétikai probléma, és könnyen javítható is, létezik rá megoldás 10 ezer forint alatt. Az Ecotec motoroknál előfordulhat nagyobb olajfogyasztás is, és a vezérlést 60 ezrenként ki kell cserélni.


Nagy kedvencem a bakancs Micra, nagyon jól összerakott, a leginkább autószerű kisautó, de az Almera sem rossz választás. A béka lámpás Corollákból is lehet jókat találni ezért az összegért, ami tényleg elpusztíthatatlan technika.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.