Rossz utakra megbízhatót

2016.01.14. 10:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt állok és a segítségére, jó tanácsára lenne szükségem.

Kiindulási adatnak annyit tudok mondani, hogy napi 134 km-t (67 oda, 67 vissza) autóznék vele Debrecenből egy Békés megyei kisvárosba. Mivel a legrövidebb és egyben leggyorsabb útszakasz a két település között finoman szólva rettenetes állapotban van, ezért mindenképpen egy olyan autóra volna szükségem, ami nem hullik darabjaira. Fontos lenne számomra a komfortérzet abból a szempontból, hogy a rossz szakaszokon se hulljon ki a tömés a fogamból és a napellenző se pottyanjon az ölembe.Évente körülbelül ez 30.000 km-t jelentene, így azt gondolom, hogy dízeles netán gázos autó volna legmegfelelőbb számomra. Gázostól kicsit tartok, mivel még soha nem volt ilyen autóm, igazából azt sem tudom mit nézzek át egy ilyenen vásárlás előtt.

Konkrét típusként Ford Fusion 1.4tdci-t, Citroen Saxi 1.5d-t gondoltam. De bármilyen más gyártó is szoba jöhet, nálam nincs semmilyen sztereotípia a gyártók iránt.Tudna esetleg tanácsolni néhány olyan modellt, ami szóba jöhetne még? A keret körülbelül 1-1,2 mFt lenne rá, persze ez mozdulhat valamicskét.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Attila 

Kedves Attila!

A Saxót csak ajánlani tudom, egyszerűen nem megy tönkre, alig fogyaszt, és nagyon olcsó. Arra, hogy rossz utakon használja, pont jó, legalább nem egy nagyobb értékű autót tesz vele tönkre. A futóművénél készüljön el arra, hogy a hátsó hidat fel kell majd újítani, de más baja ezeknek nincs, amíg van benne olaj és víz, illetve az adagoló mágnesszelepe kap áramot, addig mennek. A Saxón kívül nézze még a Peugeot 106-ost is, ugyanaz az autó, csak más jel van rajta, és mások a lámpái, illetve egy-két kaszni elem.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.