Sportautót napi használartra

2016.02.07. 09:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves BecsületesNepper!

Három éve egy 2005-ös automataváltós BMW E60 525D-t használok, kb. 2500 km-et megyek havonta, ennek felét autópályán. 25 éve vezetek, nem túl gyorsan, nem túl jól, inkább óvatosnak gondolom magam. Az autót nagyon szeretem, eddig talán szerencsém volt, extrém sokat nem kellett költenem az autóra, de a fenntartás nagyobb költségeivel tisztában vagyok (előtte egy dízel Astrám volt).

Kb. 6 millió forintom lenne egy autócserére, eddig 2011-2012 körüli 184 LE-s BMW 320D-kben gondolkodtam. Úgy hozta ez élet, hogy most 1-2 évig az autót szinte egyedül használnám (családom átmenetileg külföldön él), így akadtam a Toyota GT86-ra. Ki ne szeretne egy sportautót, máramennyiben ez az egyáltalán. Újautó tesztekben jókat olvastam róla. Ugyan kevés ilyen használt, eladó autót találtam, de egészen fiatalok és kevés kilométerrel bírnak. Mindennapi használatra lehet-e ilyen autót venni? Az autók futott kilométerei alapján azt gondolnám, ezeket második (vagy többedik) autóként használták, ezt én nem engedhetem és engedem meg magamnak. Szóval mindennapi használatra az én szükségleteim mellett vehet ilyen autót az emberfia?

Köszönettel, Péter

Kedves Péter!

Végre valaki jó nyomon jár! Nem fogja megbánni, az egy nagyon jó autó. A hátsó ülés jelzés értékű, de ez most pár évig úgysem lesz szempont, akkor meg hajrá! Ezzel a konkrét példánnyal én is mentem, tényleg az egyik legjobb autó, amit vezettem. Családi autót ráér akkor venni, ha már indokolt, addig meg érezze jól magát.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.