Autót egy furcsa igényhez

2016.02.08. 12:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Olyan problémával keresném meg, amire nehezen találok megoldást. Feleségemmel és kisfiammal gyakran utazunk hosszú távon, eközben a feleségem a hátsó ülésen ül a fiam mellett. Igyekszünk mindig alvásidőben utazni. Ilyenkor 10 perc után elalszik a gyermek és mi ketten a feleségemmel némán ülünk az autóban az út végéig, mert beszélgetni egymás mögött nehezen tudunk. Ha megállok és a feleségem előre átszáll, akkor a két ajtócsukódásra és a megálláskori zaj megszűnésre a gyerek felébred.

Létezik olyan (még nem kisteherautószerű) autó (kombi, vagy egyterű), amelyben nincs, vagy nagyon kicsi az első ülések között középen a kardánbox és előre lehet menni a két ülés között?

Igen, tudom, menet közben nem lehet kicsatolni az övet, balesetveszélyes, stb...

Árban 3-4 millió forintig tudnék elmenni, 5-6 évesnél idősebb autót nem szeretnék venni. Felszereltség, motor mindegy, igazából csak a típus lenne a lényeg.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Levente

Kedves Levente!


A normál személyautók felépítésük okán eleve kiestek, esetleg még egyterűben reménykedhet. Írta, hogy nem szeretne 5-6 évesnél idősebbet, de ezek az egyterűek már elég jól be vannak építve a két ülés között is, jellemzően mindegyikben van könyöklő, nagy kardán box.


A régebbi Galaxy/Alhambra/Sharan-trióban volt elöl forgatható anyós ülés, de azok meg öregebbek, igaz, olcsóbbak is. Meg kellene nézni, hogy a mai kocsik közül melyikben van hasonló kialakítású ülés, ez megoldás lehet a problémára, és akkor a feleségének sem kell tornáznia.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.